Městská knihovna Mohelnice 

S. K. Neumanna 1  |  tel.: 583 431 166  |  knihovna@knihovna-mohelnice.cz
Ukázat na mapě Mohelnice

Objednávky knih : knihovna.mohelnice@centrum.cz

Zpříjemněte si začátek nového školního roku
n á v š t ě v o u    v    k n i h o v n ě !!!
Těšíme se na Vás :-) 

Pasování prvňáčků na čtenáře

 Každoroční slavnost pro mohelnické děti

 

Pasování prvňáčků na čtenáře je krásnou akcí s dlouhou tradicí, kterou pořádá městská knihovna v Mohelnici. Tento významný okamžik na konci školního roku oceňuje úspěšné zvládnutí první třídy a zejména snahu a úsilí, které děti vynaložily při učení se čtení. V letošním roce se pasování zúčastnilo více než 130 mohelnických prvňáčků.

Pro děti bylo v knihovně připravené zábavné dopoledne. Měly dost času se dozvědět spoustu informací o knihovně a knížkách, vše si prohlédnout a byly jim zodpovězeny všechny zvídavé otázky. Když úspěšně vyluštily pohádkovou křížovku, získaly tak klíč k samotnému pasování.

Každý pasovaný žák obdržel z rukou královny Knihomilky šerpu, čtenářský glejt a speciální knížku z edice Knížka pro prvňáčka, jako odměnu za svou snahu a pokroky ve čtení.  Mohelnická knihovna se tradičně připojuje k tomuto projektu a děti tak získávají knížku vhodnou pro první čtení. Letošní knížka se jmenuje Kouzelné brýle a napsala ji oblíbená dětská spisovatelka Zuzana Pospíšilová.

Městské knihovny

hrají nezastupitelnou roli ve vzdělávacím a kulturním životě ve městě. Akce jako je Pasování prvňáčků na čtenáře nám připomínají, jak důležité je podporovat a rozvíjet tyto instituce, které obohacují životy všech generací.

Poděkování za skvělou spolupráci při přípravě této akce patří všem učitelkám z prvních tříd základních škol a paní Mgr. Tereze Strupkové za její skvělou roli Královny Knihomilky. Pro všechny prvňáčky bylo její pasování nezapomenutelný zážitek.

Adéla Hulmanová


Publikováno: 3. 7. 2024  |  Sdílejte článek: Linkuj.cz

 

Jste zde: Městská knihovna Mohelnice  >  Aktuality  >  Pasování prvňáčků na čtenáře

 

Otvírací doba:

Pondělí  9 - 18
Úterý 13 - 18
Středa 9 - 18
Čtvrtek Zavřeno
Pátek 9 - 18
Sobota 9 - 12
Neděle  Zavřeno

 

 

 

 

 

TOPlist


Dnešní svátek:

 

© Městská knihovna Mohelnice  |  tvorba webových stránek Užitečnýweb.cz

Přihlásit se