Městská knihovna Mohelnice 

S. K. Neumanna 1  |  tel.: 583 431 166  |  knihovna@knihovna-mohelnice.cz
Ukázat na mapě Mohelnice

Objednávky knih : knihovna.mohelnice@centrum.cz

 Mohelnická čtenářská šifra

vaše oblíbená soutěž je zase tady!

sites.google.com/view/mohelnicka-sifra/domovsk%C3%A1-str%C3%A1nka

 

 

20. ročník „Týdne knihoven“

Co všechno knihovna pořádala?

Městská knihovna měla v týdnu od 3. do 7. října pro čtenáře, návštěvníky a širokou veřejnost připravené dvě hlavní besedy. Ta první proběhla v úterý 4. 10. s Ing. Martinem Koudelkou na téma Netopýři a jeskyně. Tento živočich je pro člověka trochu tajemný, současně ohrožený a proto chráněný. Pan Koudelka v poutavém vyprávění s obrazovým doprovodem přiblížil přítomným život netopýrů v průběhu ročních období, jejich specifika a  zmínil také jejich zimoviště, mezi kterými hrají významnou roli Javoříčské jeskyně.  

Druhá beseda proběhla v pátek 7. 10. s doc. PhDr., Ph.D., DSc. Jiřím Friedlem, který je  autorem knihy Generál Karel Lukas. V té zachytil životní příběh rodáka z nedalekého Brníčka, vlastence, pro něhož služba národu patřila k nejvyšším ctnostem. Bohužel se stal obětí zvůle vyšetřovatelů a na následky krutého fyzického týrání zemřel. Kniha je k zapůjčení v knihovně.

V pondělí a ve středu knihovnu navštívili studenti 1. ročníků SPŠE, kteří si v průběhu informační lekce připomněli vývoj písma, knih a knihoven. Také se prakticky zapojili do  vyhledávání požadovaných informací a seznámili se s knihovním fondem v půjčovně. Nový webový katalog Portaro jim umožnil snadné vyhledávání dokumentů podle mnoha kritérií, včetně nově nabízených e-knih.

Příjemným bylo také setkání s našimi dlouholetými čtenáři - seniory a současně letošními jubilanty. Knihy je provází zpravidla celý život a u nás nachází klidné a příjemné prostředí. Ke společnému vzpomínání a povídání věnovala bohaté pohoštění Rašnerova pekárna, které tímto děkujeme.

Týden knihoven proběhl v příjemné atmosféře, a proto doufáme, že byli spokojeni nejen naši hosté, ale i všichni návštěvníci. Těšíme se zase za rok.

 

                                                                                                                                             Hana Haltmarová


Publikováno: 12. 10. 2016  |  Sdílejte článek: Linkuj.cz

 

Jste zde: Městská knihovna Mohelnice  >  Aktuality  >  20. ročník „Týdne knihoven“

 

Otvírací doba:

Pondělí  9 - 18
Úterý 13 - 18
Středa 9 - 18
Čtvrtek Zavřeno
Pátek 9 - 18
Sobota 9 - 12
Neděle  Zavřeno

 

 

 

 

 

TOPlist


Dnešní svátek:

 

© Městská knihovna Mohelnice  |  tvorba webových stránek Užitečnýweb.cz

Přihlásit se