Městská knihovna Mohelnice 

S. K. Neumanna 1  |  tel.: 583 431 166  |  knihovna@knihovna-mohelnice.cz
Ukázat na mapě Mohelnice

Objednávky knih : knihovna.mohelnice@centrum.cz

 Mohelnická čtenářská šifra

vaše oblíbená soutěž je zase tady!

sites.google.com/view/mohelnicka-sifra/domovsk%C3%A1-str%C3%A1nka

 

 

Pasování prňáčků

Slavnost pro začínající čtenáře - s fotkami!

     Ke konci školního roku knihovna, stejně jako v loňském roce, připravila pro prvňáčky slavností „Pasování na čtenáře“. Všechny děti už v knihovně na besedách a exkurzích byly, takže věděly, co je knihovna, jak a kde najít tu správnou knížku, a také ví, jak se ke knížkám správně chovat.

     Pro děti bylo v knihovně připraveno zábavné dopoledne. Při svých dřívějších návštěvách slyšely o zlobivém skřítkovi Kaziknížkovi a jeho řádění mohly vidět na vlastní oči – v knihovně byla hromada starého haraburdí, které děti pomohly uklidit. Potom je čekal příběh o chlapci, který se vyhýbal čtení a k čemu to vedlo. A abychom věděly, jak děti znají pohádky, byl pro ně připraven humorný pohádkový kvíz.

     Po té děti v sále v přízemí dokázaly, že už umí samy číst a svým čtením přivolaly samotnou královnu všech knih – Knihomilku. Malí čtenáři jí složili slib – že se budou o knížky hezky starat, že je budou chránit, a že si jich budou vážit – a pak je královna svým mečem pasovala na čtenáře. Děti dostaly šerpu, záložku do knihy a drobné dárky.

     Celkem bylo pasováno na čtenáře 104 dětí z pěti prvních tříd obou Mohelnických základních škol.

     Cílem této akce je přivést kluky a holky ke čtení. V knihovně najdou širokou nabídku hezkých knížek vhodných nejen pro začínající čtenáře, ale i pro ty pokročilejší. S výběrem jim rády pomohou kvalifikované knihovnice.

     Za pomoc se šerpováním a za sladkosti chceme poděkovat panu Antonínu Navrátilovi (radní) a paní Martině Pechové (vedoucí oddělení školství a kultury).


Publikováno: 1. 7. 2014  |  Sdílejte článek: Linkuj.cz

 

Jste zde: Městská knihovna Mohelnice  >  Aktuality  >  Pasování prňáčků

 

Otvírací doba:

Pondělí  9 - 18
Úterý 13 - 18
Středa 9 - 18
Čtvrtek Zavřeno
Pátek 9 - 18
Sobota 9 - 12
Neděle  Zavřeno

 

 

 

 

 

TOPlist


Dnešní svátek:

 

© Městská knihovna Mohelnice  |  tvorba webových stránek Užitečnýweb.cz

Přihlásit se