Městská knihovna Mohelnice 

S. K. Neumanna 1  |  tel.: 583 431 166  |  knihovna@knihovna-mohelnice.cz
Ukázat na mapě Mohelnice

Objednávky knih : knihovna.mohelnice@centrum.cz

 Mohelnická čtenářská šifra

vaše oblíbená soutěž je zase tady!

sites.google.com/view/mohelnicka-sifra/domovsk%C3%A1-str%C3%A1nka

 

 

Týden knihoven 2010

Co se dělo v městské knihovně od 4. do 10.10.10.* Fotogalerie na konci článku * Přečtěte si ukázky ze soutěžních prací*

Týden knihoven 2010 v mohelnické knihovně

 

Sekce veřejných knihoven SKIP vyhlásila letos již 14. ročník celostátní akce

Týden knihoven s mottem „ KNIHOVNA PRO VŠECHNY“.

V centru zájmu knihoven jsou především uživatelé, ovšem letos připravily pro každou cílovou skupinu jiný program. Cílem aktivit knihoven na podporu knih a čtenářství je nabídnout atraktivní využití volného času nejen novým čtenářům, ale pečovat hlavně o čtenáře stávající.

Týden knihoven začal 4. 10. 2010 celostátní akcí Velké říjnové společné čtení aneb Pocta Karlu Hynku Máchovi, od jehož narození uplyne na podzim 200 let.  Každý den v týdnu byl určen jiné skupině  návštěvníků, například dětem, seniorům, menšinám a podobně.

 

Mohelnická knihovna se každoročně připojuje  a připravuje pro své čtenáře i obyvatele města různé akce:

 

V úterý 5. října bylo připraveno dopoledne pro rodiče na rodičovské dovolené a jejich děti, večer  proběhlo autorské čtení  pana učitele Miroslava Demela z nové – už třetí -knihy veršů „Poetické kasace“. Knihu pokřtil starosta města ing. Jirásko a  příznivci poezie  si poslechli ukázky z knihy ve skvělém  přednesu Miroslava Demela.

 

Ve středu 6. října se uskutečnilo vyhodnocení 3. ročníku literární soutěže

„Spisovatelé mezi námi aneb Nepište jen do šuplíku“. Letos se zúčastnilo 6 autorů : Adélka  Rosípalová, která byla nejmladší účastnicí, Hana Jílková, Jana Zámečníková, Roman Miklík, Miroslav Demel a Karel Neumann. Karel Neumann a Miroslav Demel opravdu nepíší jen do šuplíku, oběma se již podařilo své dílo vydat knižně. Autoři dostali malé pozornosti z rukou místostarosty pana Pavla Nenkovského. Ukázky ze soutěžních prací budou uveřejněny na webu městské knihovny (www.knihovna-mohelnice.cz).

 

Čtvrtek 7. října  byl věnován žákům s handicapem. Seznámili se s provozem knihovny, poslechli si ukázky ze zajímavých knih a  zasoutěžili si.

 

Konec Týdne knihoven byl ve znamení akce „Přijďte k nám na návštěvu“ a byl určen všem, kdo mají o knihovnu zájem nebo se chtějí jenom podívat, jak knihovna vypadá, vyzkoušet si, co vědí o rodném městě či využít některou ze služeb, které knihovna poskytuje.

 

Celý týden bylo možné využít tzv. amnestie dlužníků, to je  nevybíraly se poplatky za upomínky.  V přízemí probíhal prodej vyřazených knih.

 

Poslední akcí  Týdne knihoven v Mohelnici byla připomínka 65. výročí založení městské knihovny v roce 1945. Symbolicky jsme  půlkulaté výročí oslavili v neděli 10.10.2010

 v 10 hodin. Účastníci mohli vidět ukázku cvičení Zumba, seznámit se s historií i současností knihovny, prohlédnout si knihovnu včetně tajemného sklepa a ochutnat, co dobrého knihovnice připravily k občerstvení.

 

Mgr. D.Protivová , 13.10.2010

Fotogalerie

Týden knihoven

 

Týden knihoven

Týden knihoven

Týden knihoven

Týden knihoven

Týden knihoven 

Týden knihoven

Týden knihoven

Týden knihoven

Týden knihoven

Týden knihoven

Týden knihoven


Publikováno: 15. 10. 2010  |  Sdílejte článek: Linkuj.cz

 

Jste zde: Městská knihovna Mohelnice  >  Aktuality  >  Týden knihoven 2010

 

Otvírací doba:

Pondělí  9 - 18
Úterý 13 - 18
Středa 9 - 18
Čtvrtek Zavřeno
Pátek 9 - 18
Sobota 9 - 12
Neděle  Zavřeno

 

 

 

 

 

TOPlist


Dnešní svátek:

 

© Městská knihovna Mohelnice  |  tvorba webových stránek Užitečnýweb.cz

Přihlásit se