Městská knihovna Mohelnice 

S. K. Neumanna 1  |  tel.: 583 431 166  |  knihovna@knihovna-mohelnice.cz
Ukázat na mapě Mohelnice

Objednávky knih : knihovna.mohelnice@centrum.cz

 Mohelnická čtenářská šifra

vaše oblíbená soutěž je zase tady!

sites.google.com/view/mohelnicka-sifra/domovsk%C3%A1-str%C3%A1nka

 

 

Ohlédnutí za Týdnem knihoven

Co se dělo v týdnu od 6. do 10. října v městské knihovně

Beseda s autorkou dětských knih Miladou Motlovou    (6. října 2008)

  
Paní Milada Motlová přijala naše pozvání do knihovny již podruhé, poprvé se s ní mohelnické děti mohly seznámit v roce 2005. Pořad se tehdy jmenoval „Polštářková besídka“, protože děti pohodlně seděly na polštářcích (nebo plyšácích, co si donesly z domova) a napjatě sledovaly vyprávění paní spisovatelky. Podobně tomu bylo i letos. Setkání se zúčastnily děti ze druhých a třetích tříd a bylo opět velmi příjemné, i když plyšáci tentokrát u toho nebyli. Děti vyslechly vyprávění o pohádkách, o tom, jak vzniká kniha, aktivně se zapojily do řešení hádanek i společného zpěvu několika lidových písní ze sbírky Český špalíček. Na závěr si s paní Motlovou zahrály na nakladatelství, redaktory, ilustrátory a spisovatele. Všichni malí účastníci odcházeli z besedy velmi spokojení a nadšení a jistě si nejeden žáček pomyslel, že také bude spisovatelem nebo spisovatelkou.
 
Křest a autogramiáda prvotiny Dušana Sedláčka „Modrý meč“  (6. října 2008)
 
V pondělí odpoledne (6.10.) se v knihovně konalo autorské čtení z prvotiny Dušana Sedláčka „Modrý meč“. Sám autor si k předčítání a křtu knihy vybral mohelnickou knihovnu, protože do našeho města pravidelně jezdí a vede zde oddíl "7. smečka vodních vlčat Mohelnice". Kniha je dětská fantasy o cestě prince Bastiena a jeho družiny za získáním Magického středu. Výprava zažije mnoho dobrodružství, ale nakonec se jí podaří dosáhnout cíle a odvrátí zkázu Modré říše. Kniha je napínavá a plná dobrodružství i humoru a jistě se bude čtenářům líbit.
 
Na autorské čtení přišli pana Sedláčka podpořit členové oddílu v historických kostýmech, s přilbami a meči, přijeli také příznivci z dětského domova v Chrudimi, kde autor pracuje. Atmosféra byla velmi příjemná a autorův přednes nás zanesl do světa fantazie, odkud se nám ani nechtělo odcházet.
Autor prozradil, že píše pokračování a tak doufáme, že křest druhého dílu knihy bude opět u nás v Mohelnici.
 
 
 
Křest a autogramiáda prvotiny Miroslava Demela  „Pohled z okna“ (7. října 2008)
 
V úterý v podvečer se konalo v knihovně další autorské čtení, tentokrát křtil svou knihu populární učitel Základní umělecké školy v Mohelnici pan  Miroslav Demel. Básnická prvotina se jmenuje Pohled z okna  a posluchačům se přednesené ukázky velmi líbily.
Knihu si můžete zakoupit v místním knihkupectví. Uvidíme, jak dlouho si počkáme na další knihu nadějného autora.
 
 
Spisovatelé mezi námi – vyhodnocení soutěže (9. října 2008)
 
Soutěž „Spisovatelé mezi námi“ byla vyhlášena na jaře při velkém veřejném čtení.
Ve čtvrtek se sešli v městské knihovně amatérští spisovatelé z Mohelnice a okolí. Věk zúčastněných autorů se pohyboval od osmi do devadesáti let. Do soutěže přišly povídky, novely, poezie i vzpomínky. Porota zaslané práce přečetla  a rozhodla se všechny zúčastněné odměnit. Každý účastník obdržel pamětní list a jiné drobné dárky, které předal starosta města pan  Zdeněk Jirásko. Z prací byly vybrány ukázky, které skvěle přednesla PhDr. Marie Brožová, děti ze třídy  p. učitelky Strakové své verše přednesly osobně.  
Podvečerní posezení s četbou bylo velmi příjemné a věříme, že si je někdy zase zopakujeme.
Ze zaslaných prací bude vytvořen sborníček, bližší informace včas zveřejníme.
 
 

Celý týden se mohli zájemci zaregistrovat v knihovně zdarma a mnoho občanů této možnosti využilo. Zájem byl také o tradiční burzu vyřazených knih. Letošní Týden knihoven se opravdu vydařil a pracovnice městské knihovny děkují všem, kteří se na akcích podíleli.


Publikováno: 23. 10. 2008  |  Sdílejte článek: Linkuj.cz

 

Jste zde: Městská knihovna Mohelnice  >  Aktuality  >  Ohlédnutí za Týdnem knihoven

 

Otvírací doba:

Pondělí  9 - 18
Úterý 13 - 18
Středa 9 - 18
Čtvrtek Zavřeno
Pátek 9 - 18
Sobota 9 - 12
Neděle  Zavřeno

 

 

 

 

 

TOPlist


Dnešní svátek:

 

© Městská knihovna Mohelnice  |  tvorba webových stránek Užitečnýweb.cz

Přihlásit se